Efteråret 2017

Lidt syd for Lauenburg er der en meget stor skibselevator ved Scharnebeck, den hæver eller sænker skibe 38 m.

Skibselevatoren her ved Elbeseite Kanal er verdens største af sin art. Det var imponerende at se hvordan ret store skibe blev flyttet i niveau.

Vi overnattede på en lille plads lige ved elevatoren. På denne plads var vi kun to campere, det skulle vise sig at være eneste gang, vi var så få på en autocamperplads.

Det sidste billede her er fra en gåtur rundt i byen. Scahrnebeck er en typisk mindre by i det nordlige Tyskland, der bor ca 3.000 i selve byen. Til trods for sin størrelse har byen sit eget rådhus og sin egen borgmester. Rådhuset var jo ikke så prangende, men jeg siger ikke noget om borgmesterens bil, der holdt på sin helt egen plads lige ved rådhuset.

Efter vaskedagene tog vi på langtur til Piesport (8 km nord for Neumagen-Drohn).

En by vi ville se nærmere på, vi har kun handlet i et supermarked der før, men ellers ikke gjort ophold, det skulle være nu.

En rigtig fin plads, som sædvanlig ned til Mosel og tæt på byen.

Efter ankomst gik vi en tur op i byen og fik købt brød til kaffen samt en lille vinsmagning og indkøb af 6 flasker fra de lokale marker. De 2 af dem skulle bruges sammen med andre mindre ting fra turen til en 60 års fødselsdag lige efter hjemkomsten. Rart at have en undskyldning for at gå ind til en vinbonde og smage lidt på varene og købe en blandet kasse.

Vi ved ikke om de i Piesport er lidt misundelige på Rhinens berømte Loreley. Som det ses på det ene billede, har de navngivet en klippe Loreley.

For at være sikre på at have proviant nok, var vi lige en tur mere i EDEKA i Piesport. Nu er det heller ikke i alle byer, der er en tankstation, og på kortet kunne vi se Tittenheim lidt mod syd var nærmeste sted, vi kunne få fyldt disel på, og det var ved at være høje tid.

Efter mange liter disel i tanken, kørte vi mod nord for at nå Berkastel-Kues, hvor vi mente, der var en rigtig fin plads. Desværre var det lidt langt udenfor byen, så den må vi gøre en anden gang, når vi har cyklerne med. Vi fortsatte nordpå og lagde os ind i Zeltingen. En plads vi før har brugt, og den er super fin, igen lige ned til vandet og midt i byen.

På billederne kan du se Mosels svar på en rigtig »lys og fløjtetønde«.

Vi var i byen i april 2016 og havde set byggeriet af den høje motorvejsbro over Moseldalen. Dengang var de kun nået til første søjle med brofagene, nu er de næsten helt over vandet og mangler måske kun den sidste tredjedel. Et imponerende byggeri med utrolig høje søjler - mon de holder - ja det gør de helt sikkert.

Vi har igen fået det fine vejr med de 20 grader, så meget af tiden er udenfor i solen.

Ebbe Lilliendal


EFTERÅRSTUR 2017Vi startede ud med retning mod Toscana. Men......

Vejrudsigten for turen gennem Østrig lovede sne, og det var jo ikke vinterferie og ski vi ville på.

Den store fordel ved camperlivet er, at man kan skifte retning og mål mange gange undervejs.

Vi besluttede at køre mod Harzen og derfra mod vest til Mosel (der skal vi gerne et par gange om året).

Vi havde også som mål, at få lidt varme og sol, og de første par uger havde vi op mod 20 grader og sol - det var jo ikke så ringe endda.

Fra Harzen tastede vi retningen mod Mosel ind på gpsén. For at komme udenom motorvejen via Kassel valgte vi den langt smukkere rute »Kirsebærruten«, en meget flot vej fra Göttingen til Fulda. Den vil helt sikkert være langt flottere når kirsebærtræerne blomstrer i foråret, men det var nu alligevel en super fin vej gennem små byer, dejligt landskab, og ikke så mange stigninger.

Vi havde set, at der i Alsfeld så ud til at være en fin autocamperplads, og passede fint ind i vores køremønster (korte dagsture på max 250 km og så lidt motovej som muligt). Pladsen var rigtig fin og til en meget rimelig pris, vi kunne tømme og få vand på, så egentlig er der ikke brug for bad og toilet - det har vi jo med.

Vi kendte intet til Alsfeld, men det kom vi til. På autocamperpladsen var der en del brochurer om oplevelser i byen (god ide med sådan en samling brochurer), og selve byen og den gamle bykerne var mindre end fem minutter fra pladsen. Efter ankomsten fik vi kaffen ude i det fri - igen ca 20 grader. Derefter en tur op i byen, og hvilken oplevelse, en flot gammel bykerne, med smukke gamle middelalder bygninger (som I kan se på billederne oevover). Hvad vi heller ikke vidste var, at eventyrfortællerne brødrene Grimm stammer fra området her. Et af de gamle huse i byen var lavet om til museum for dem og deres eventyr.

Et besøg i deres eventyr verden måtte vente til næste dag, for der var lukket, da vi kom forbi sidste på eftermiddagen.

Næste dag stod på besøg i brødrene Grimm´s eventyrverden. I huset var det enkelte rum bygget om omkring et af deres eventyr, som I kan se på billederne. Gæt selv hvilket eventyr det er i det enkelte rum.

Det blev til et par rigtig gode dage i Alsfeld med en række fine oplevelser, og så var der to andre danske autocampere mellem de mange især tyske vogne. Det skulle vise sig, at være nogen af de meget få danske vogne, vi mødte på vores vej.

Så er vi ved Mosel

Vi er nu ankommet til Mosel, og vores første stop bliver lidt syd for Koblenz i byen Korben-Gondorf.

En by med en borg på toppen, som mange ande byer her i området.

Autocamperpladsen var helt ned til floden, og allerede nu genså vi den kraftige trafik, der er på Mosel. Der går ikke mange minutter mellem et skib enten den ene eller den anden vej.

Vi ankom i det flotteste vejr, med sol og blå himmel, og sådan blev det stort set ved langs hele Mosel.

Efter en dag i Korben-Gondorf kørte vi videre ned langs Mosel på østsiden.

Vores plan var at nå Ernst, hvor der skulle være en autocamperplads hos en vinbonde. Den fandt vi, og som I kan se, var vi langt fra de eneste. Vores »nabo« her var en dansker, der var på vej hjem fra Spanien, ellers var der tyskere og hollændere, samme billede på mange af de næste pladser.

Dejlige efterårsfarver på vinstokkene og på bjergsiderne.

Videre mod syd, hvor vi gjorde holdt i Kersten. Igen en plads helt ned til vandet.

Desværre havde vi for et par dage opbrugt vores ration af det flotte vejr. Nu fik vi regn hele vejen derned og den føste tid efter, vi var landet.

En rigtig fin ide på denne plads var, at pladsmanden også lavede vin, og det solgte han fra en lille bod på pladsen, så drikkelse til aftensmaden var sikret - og så var den helt sikkert lokal.

Efter 12 dage på farten var der mere tøj i vasketøjsposen end i skabe og hylder. Hvad gør vi så?

Jo fra vores forårstur kendte vi en plads i en havn, så det blev valget.

Pladsen er i Neumagen-Drohn, måske nok en lidt dyr plads, men der er super faciliteter med bad, toilet, vaskemaskine og tørretumbler.

Efter et par døgn her på pladsen var der total lavvande i vasketøjsposen og dejlig fyldt i skabe og på hylder. Så kan vi igen!

I byen har de bygget en tro kopi af en transportbåd, som i middelalderen bleb brugt til at fragte vintønderne på floden. Idag kan man booke en tur, hvor man så skal være »slaver« og tage fat i årene. »Desværre« var der ikke ture, mens vi var der.


Fra Scharnebeck gik turen mod syd til Harzen, hvor vi kørte ind på en for os kendt plads i Bad Harzburg. Her blev vi to dage, der var lidt vask og vejret var dejligt, så hvorfor ikke blive.

Vi sad ude og fik kaffe på fortrovscafeér, dejligt det kan lade sig gøre her i oktober.


Vi har nu forladt Mosel og kørt via Koblenz op ad Rhinen til Urmitz.

En super fin plads, så ret nyanlagt ud.

I byen er der en meget smuk kirke både ude og inde overraskes man hele tiden af de mange detaljer.Efter en dag med kørsel med mage forhindringer -umleitung- nåede vi frem til en kurby med en campingplads. Det var ved at være sent på dagen, så her lagde vi os ind. En fin plads med rigtig mange andre autocampere, nogen af dem så nu mest ud til at de havde slået rod her, måske var det fordi kurbadene i området er ret berømte. Vi gjorde nu ikke brug af dem.

Vi havde nu sat pejling mod Danmark igen, samtidig havde vi hørt at stormen Ingolf var på vej, og at han også ville ramme os et eller andet sted her i det midttyske.

Vi kørte til nord for Harzen til Darlingerode tæt på Wernigerode. Her fandt vi en plads, som så ud til at være rimeligt i læ.

Vi fik nu Ingolf at mærke ud på natten, det rystede en hel del i bilen hver gang et vindstød kom forbi. Men camperen klarede det ganske godt, der var trygt og varmt indenfor, men det blev ikke til så meget søvn, så vi tog lige en ekstra dag, så vi fik sovet ud inden næste step mod hjemmet.

Vi satte kursen mod Lauenburg, hvor vi havde hørt om en plads på sydsiden af Elben, et mere roligt sted end den lige ved broerne inde i selve byen.

En super fin plads i Hohnstorf, et gammelt fiskerleje ved Elben, men nu en del af Lauenburg. Det er en plads vi helt sikkert vil benytte en anden gang, når vores vej går over Lauenburg. Problemet kan være, der kun er 10 pladser. Vi fik en plads, men sidst på dagen var alt optaget.

Vi er nu nået sidste stop inden turen imorgen går mod Tårup. 20 dejlige dage med masser af oplevelser og de første 2 uger fint vejr, men lige nu savner vi de 20 grader - termometret viser 7 grader, men hvad det var jo også en efterårstur vi drog ud på.

Sidste stop var ved Kielerkanalen i Schacht-Audorf. Ret imponerende når de store containerskibe sejlede forbi bare 10 meter foran os. De fylder ret godt i landskabet.

Det blev sidste stop, og vi nåede sikkert tilbage til Tårup igen.

Nu må vi se hvornår vi igen drager på en tur med oplevelser.

Copyright © All Rights Reserved.